Polirane.net

Полиране на автомобил

полиране на автомобили

Защо е необходимо да се възползваме от услугата полиране на автомобил?

Ако полирате автомобила си редовно, можете не само да очаквате добре поддържан автомобил, но и да увеличите реалната му стойност. По време на полирането най-горният, евентуално леко захабен слой боя се отстранява фино и се разкрива нов слой. С него се отстраняват дори фини драскотини, което предотвратява образуването на ръжда и връща оригиналния блясък на автомобила. Полиране на автомобил си заслужава не само поради визуални причини. Прясно полираната автомобилна боя е по-устойчива срещу всякакви атмосферни влияния на околната среда.

Подходящо време за полиране на автомобила

Ако искате да излъскате колата си изберете ден, когато температурата е между 18 и 25°C и небето е облачно. Ако слънцето е силно, то твърде бързо втвърдява пастата, което влошава нейната ефективност. Температурата под нулата също е вредна за полирането – а следователно и за боята.

Подготовка за полиране

Основното нещо тук е цялостно почистване на автомобила. Мръсотията и прахът, които биха могли да причинят драскотини по време на полирането, трябва да бъдат отстранени.

Никога не мийте на жарко слънце, но използвайте много вода и редовно и старателно отстранявайте мръсотията от гъбата, така че боята да не се надраска допълнително.

След измиване с шампоан трябва да изплакнете с чиста вода възможно най-скоро, за да не изсъхнат остатъците. Ако замърсяването е особено упорито, се препоръчва предварителна обработка с почистващ препарат под високо налягане.

Коя е подходящата паста за полиране?

Когато избирате лака за кола, не трябва да се ръководите нито от гръмките обещания на етикета, нито само от цената. Това, което е най-скъпо, не винаги работи най-добре. Често се предлагат комбинирани продукти, с които боята може да се полира и запечата за известно време с една операция. В повечето случаи това е достатъчно.

Въпреки това, ако боята на автомобила е силно захабена или ако искате да премахнете драскотини, трябва да изберете продукт, който е специално разработен за използване върху стари бои или за прикриване на видими драскотини. Изборът на правилната паста зависи и от вида на боята.

Как правилно да полирам колата си?

След като почистите старателно автомобила вече можете да започнете да полирате. Най-добре е да продължите в отделни секции отгоре надолу. Така че започнете с покрива. Единственото важно нещо е площта, върху която работите, да не е твърде голяма.

Когато полирате, уверете се, че използвате правилното количество паста за вашия автомобил. Нанесете пастата с помощта на тампона или гъбата за нанасяне и „масажирайте“ боята с лек натиск и малки кръгови движения.

Повечето продукти ви показват кога да спрете: някои стават млечни, други се разпадат на прах. След това трябва незабавно да започнете полирането, тъй като пастата не трябва да е напълно суха. За целта ви е необходима кърпа от микрофибър, която прокарвате върху третираната зона с умерен натиск в посока, обратна на предходната посока на полиране.

Полиране на колаАко полирате автомобила си редовно, можете не само да очаквате добре поддържан автомобил, но и да увеличите реалната стойност на автомобила.
Подходящо време за полиране на автомобилНай-благоприятни дни са, когато температурата е между 18 и 25°C и небето е облачно.
Подготовка за полиранеОсновното нещо тук е цялостното почистване на автомобила. Мръсотията и прахът, които биха могли да причинят драскотини по време на полирането, трябва да бъдат отстранени.
Подходяща паста за полиранеКогато избирате лака за кола, не трябва да се ръководите нито от гръмките обещания на етикета, нито само от цената. Това, което е най-скъпо, не винаги работи най-добре.
Правилно полиране на колатаНай-добре е да продължите в отделни секции отгоре надолу. Така че започнете с покрива.