Polirane.net

Пастиране на кола

пастиране на кола

В случаи, когато имаме наличие на сериозна оксидация на автомобила, драскотини и други дефекти, тогава само пастиране на кола няма да е достатъчно като корекция.

Пастирането на кола представлява процес на нанасяне на специални препарати върху външната част на автомобила с цел подобряване на блясъка, предпазване от атмосферни влияния и удължаване на живота на боята. Този процес предоставя редица ползи.

Първо, пастирането създава защитен слой, който предпазва лаковата повърхност от ултравиолетовите лъчи, киселинните дъждове, и други вредни външни влияния. Този слой не само предпазва боята, но и улеснява почистването на прах и мръсотия.

Освен това, пастирането отблъсква вода и предотвратява появата на водни петна. Така се поддържа по-дълго чист и бляскав външен вид на превозното средство. Пастирането може да подобри резистентността на боята срещу драскотини и микро дефекти, което допринася за запазване на оригиналния външен вид на автомобила.

Какво може да се направи?

Тогава трябва да се използват и по-абразивни комбинации от препарат и апликатор, които да отстранят по-сериозните дефекти на повърхността на автомобила. След това можете да полирате автомобила с по-лека комбинация от препарат и апликатор/гъба.

Пастирането на автомобила представлява набор от много процедури и в зависимост от конкретния случай може да се подходи по различен начин.

Най-общо може да разделим процесите на следните:

  • Първо се започва с пълно измиване и подсушаване на автомобила;
  • След това се преценя състоянието на лака, дълбочината на драскотините и ударите от камъчета и се подбира правилна (или няколко) пасти;
  • Използва се паста за фино пастиране, ако драскотините не са много дълбоки;
  • Използва се по-абразивна паста, при по-дълбоки наранявания;
  • Има и 3-ти вариант на използване на най-абразивната паста при по-сериозни случаи.

Пастирането на автомобила е нещо, като кремът за лице за кожата на една жена.

Тази грижа осигурвава добър външен вид на автомобила, като в същото време му създава защитно покритие върху лака и по този начин го пази от неблагоприятни климатични условия и от следите на малки камъчета върху покритието на колата.

Какви видове пастиране съществуват и какво точно е „пастиране“?

Думата „пастиране“ произлиза от думата паста – основното средство, което се използва. Существуват различни видове пасти, както и различни методи за тяхното използване.

  1. Ръчно пастиране
  2. Машинно пастиране

Дали може да се постигне добър резултат с ръчно пастиране? Резултат ще има, като в същото време това означава повече време за работа и несъмнено по-ниско качество на работата и от там защитата на слоя лаково покритие ще е по-малка.

Ръчният процес не може да бъде сравнен с машинното пастиране, извършено от специалист, тъй като най-вече се извършва. Защитата ще бъде много по-качествена и дълготрайна.

Цени за пастиране на автомобили, джипове, бусове и друга техника:

Машинно пастиране на лек автомобил и ванот 300 лв.
Машинно пастиране на джипот 400 лв.
Машинно полиране/пастиране на бус и караванаот 500 лв.
Полиране/пастиране на мотоциклети и камиониСлед оглед.
Полиране/пастиране на лодки, джетове и другиСлед оглед.

Предимства на професионалното пастиране на кола и дали резултатите могат да бъдат постигнати и в домашни условия или без помощта на специалист. За да се уверите, че получавате качествено пастиране е необходимо да изберете професионален автокозметичен център, който има опит в областта и разполага с висококачествени препарати, пасти, вакси и други необходими материали. По време на полиране на кола, неопитен собственик може да влоши драскотините или щетите по екстериора. Изборът на грешен продукт за обработка също може да доведе до редица последици. Като резултат, възможно е да да инвестирате голяма сума в отстраняването на допълнително нанесените щети по боята.

При нас ще откриете специалисти с богат опит в областта на полиране на автомобили. Всяко пастиране на автомобил за нас е важен проект и отделяме необходимото време и внимание и изпипаме до последен детайл.

Пастиране на автомобили

Машини за пастиране на коли Сервизът ни разполага с техника за пастиране и полиране на водещи световни производители като Rupes, Proxon, Zentool и други.
Видове пасти Работим само с професионални материали и се доверяваме на пасти на фирмите Rupes, 3M, CarSystem, SONAX и други.
Технологично време Стандартно пастирането на един автомобил отнема 8-10 часа за прецизното извършване на операцията.
Етапи на пастиранетоПроцедурата включва измиване и подсушаване на автомобила, обезмасляване и полиране.

Често задавани въпроси