Polirane.net

Пастиране на кола

пастиране на кола

Пастиране на кола

В случаи, когато имаме наличие на сериозна оксидация на автомобила, драскотини и други дефекти, тогава само пастиране на кола няма да е достатъчно като корекция.

Какво може да се направи?

Тогава трябва да се използват и по-абразивни комбинации от препарат и апликатор, които да отстранят по-сериозните дефекти на повърхността на автомобила. След това можете да полирате автомобила с по-лека комбинация от препарат и апликатор/гъба.

Пастирането на автомобила представлява набор от много процедури и в зависимост от конкретния случай може да се подходи по различен начин.

Най-общо може да разделим процесите на следните:

  • Първо се започва с пълно измиване и подсушаване на автомобила;
  • След това се преценя състоянието на лака, дълбочината на драскотините и ударите от камъчета и се подбира правилна (или няколко) пасти;
  • Използва се паста за фино пастиране, ако драскотините не са много дълбоки;
  • Използва се по-абразивна паста, при по-дълбоки наранявания;
  • Има и 3-ти вариант на използване на най-абразивната паста при по-сериозни случаи.

Пастирането на автомобила е нещо, като кремът за лице за кожата на една жена.

Тази грижа осигурвава добър външен вид на автомобила, като в същото време му създава защитно покритие върху лака и по този начин го пази от неблагоприятни климатични условия и от следите на малки камъчета върху покритието на колата.

Какви видове пастиране съществуват и какво точно е „пастиране“?

Думата „пастиране“ произлиза от думата паста – основното средство, което се използва. Существуват различни видове пасти, както и различни методи за тяхното използване.

  1. Ръчно пастиране
  2. Машинно пастиране

Дали може да се постигне добър резултат с ръчно пастиране? Резултат ще има, като в същото време това означава повече време за работа и несъмнено по-ниско качество на работата и от там защитата на слоя лаково покритие ще е по-малка.

Ръчният процес не може да бъде сравнен с машинното пастиране, извършено от специалист, тъй като най-вече се извършва. Защитата ще бъде много по-качествена и дълготрайна.

Пастиране на автомобили
Машини за пастиране на коли Сервизът ни разполага с техника за пастиране и полиране на водещи световни производители като Rupes, Proxon, Zentool и други.
Видеове пасти Работим само с професионални материали и се доверяваме на пасти на фирмите Rupes, 3M, CarSystem, SONAX и други.
Технологично време Стандартно пастирането на един автомобил отнема 8-10 часа за прецизното извършване на операцията.
Етапи на пастиранетоПроцедурата включва измиване и подсушаване на автомобила, обезмасляване и полиране.
Цени за пастиране на автомобили, джипове, бусове и друга техника Машинно пастиране на лек автомобил и ван: от 200 лв. Машинно пастиране на джип: от 300 лв. Машинно полиране/пастиране на бус и каравана: от 400 лв. Полиране/пастиране на мотоциклети и камиони: след оглед. Полиране/пастиране на лодки, джетове и други: след оглед.

Често задавани въпроси