Polirane.net

Полиране на автомобил

полиране на автомобили

Полирането е важна част от поддръжката на автомобила

Полирането е важна и неразделна част от перфектният външен, а от части и вътрешен вид на вашия автомобил. Това е сложна операция, при която за постигане на необходимите резултати се изисква дългогодишен опит и професионализъм!

Този процес включва използването на специални полиращи средства и техника, които отстраняват микро-дефекти, като драскотини и леки неравности по повърхността на боята.

Полирането предоставя не само блясък на автомобила, но му осигурява допълнителна защита срещу вредни външни влияния, като UV лъчи, птичи изпражнения, насекоми и дъждовни капки. Освен това, този процес може да подобри цветовете на боята и да предпази от по-сериозни повреди, които могат да възникнат с течение на времето.

Машинно полиране на лек автомобил или ванот 300 лв.
Машинно полиране на джип и SUVот 400 лв.
Машинно полиране на бусот 500 лв.
Полиране на мотоциклети и камиониСлед оглед
Полиране на лодки, джетове и другиСлед оглед

Редовното полиране не само предпазва лаковото покритие, но и подчертава визуалната привлекателност на автомобила, придавайки му свежест и изисканост.

На второ,но също така важно място са машините, консумативите и препаратите които се използват за постигане на ефекта, който ще промени изцяло облика на автомобила!

В зависимост от вида на боята върху която въздействаме (било то металик или акрил ) се използват няколко вида машини, гъби, микрофибъри,пасти и политури.

Лаковото или акрилното покритие на всеки автомобил е уникално поради няколко причини. Това са покрития на различни производители оригинално заводски боядисани детайли или пребоядисвани такива, както и колко годишна е боята на даденият автомобил. В зависимост от тези показатели, се избира начина по който ще бъде третиран автомобила.

Избираме определен вид машина, която е най подходяща за качеството, състоянието, нивото и овреждането на боята. Машините биват орбитални и ексцентрични, като те имат различни големини и параметри на действия. Всичко това определя използването на цялата гама консумативи (гъби, четки, пасти, политури и т.н.)

Казаното до тук се отнася и за детайли, които се намират в интериорната част на автомобила – малки детайли с лаково, алуминиево или пластмасово покритие, дисплеи и километражни табла.

Технология за полиране на автомобил

Полиране на автомобил и неговата каросерията не само придава на автомобила вид на нов автомобил, но и премахва малките повреди, драскотини, които може да са се появили, както и отстранява най-малките неравности на боядисването.

Полирането на автомобила защитава повърхността му от външни нежелани въздействия.

Върху лаковото покритие много лесно може да се образуват микропукнатини и малки видими дефекти. Чрез тях в метала навлизат агресивни вещества, които причиняват, в началото незабележим, процес на корозия. Корозията постепенно се разраства и когато собственикът забележи дефектите, тогава вече е наложителна, така да се каже, хирургическата намеса.

Ще е необходимо да вложите доста средства за локализиране и спиране на процеса на корозия , за възстановяване на лаковото покритие. Следователно полирането е и превенция на защитата на каросерията.

Висококачественото полиране не се извършва на един път. Целият процес на полиране се разделя на няколко етапа:

  1. Оценка на състоянието на лаковото покритие на боята, идентифициране и оценка на дефектите;
  2. Отстраняване на грубите дефекти – шлайфане на боята с помощта на фина абразивна шкурка (премахване на микрослоя на боядисване);
  3. Възстановяване на боята – полиране на каросерията на автомобила с абразивна паста (регенеративно полиране);
  4. Усилване на блясъка и защита на каросерията – полирането се извършва с неабразивна паста (защитно полиране).
Полиране на автомобил капак
След професионално полиране, резултатът е налице!

За любителите на автомобили

полирането е задължително, когато се обръща по-детайлно внимание на външния вид. От друга страна, за повечето собственици, тази стъпка бива пренебрегната и е заменена с ползването на вакса и уплътнители, но това е далеч от най-полезното нещо, което може да се направи при поддръжка на безупречния естетически вид на превозното средство.

Всъщност ваксата е истинската работна сила в този процес . Дори ако се използват защитните керамични покрития, боята, полирана до съвършенство, отново е жизненоважна, тъй като това може да издържи до няколко години. Следователно поставеният слой ще бъде запечатан за определен период от време и то трябва да бъде в отлично състояние, след което се налага да е полирано правилно. Нищо не е по-лошо от запечатването на боя, която е мъглива, окислена и пълна със следи, останали от леки удрасквания.

Ваксата и покритията действат като щит

предназначен да поеме лошото въздействие на елементите от околната среда, така че повърхността на боята отдолу да остане непокътната. Полиращите средства поддържат и удължават живота на боята с след еднократно нанасяне и премахват упоритите замърсявания, които са устойчиви при обикновено почистване. Също така, с този метод се премахва и окислената (остарялата) боя и се отстраняват повърхностни драскотини от всякакъв тип. Освен това по този начин боята ще бъде подобрена, така че изсъхването, напукването и олющването ѝ да се случват значително по-трудно.

При наличието на тези знания е лесно да се разбере защо на полирането трябва да се обърне значително внимание, кагато ще се правят по-детайлни промени на автомобила. Поддръжката на автомобила е едно звено, което постоянно се развива. Полиращите машини с двойно действие могат да бъдат закупени от всеки, още от 90-те и всеки, независимо дали е професионалист или любител, би могъл сам да извърши тази процедура. Естествено, доверието към човек, който има опит в сферата е пътят към постигането на най-добрите резултати.

Вижте и другата ни услуга за полиране на джанти.

Бихме искали да отговорим и на някои често задавани въпроси на наши клиенти свързани с полирането на автомобила!

Полиране на автомобил

Машини за полиране на автомобила
Машини за полиране на автомобили Сервизът ни разполага с професионална техника за полиране на водещи световни производители като Rupes, Proxon, Zentool и други.
Пасти за полиране на автомобилиПри дейността полиране на коли ползваме пасти на фирмите Rupes, 3M, CarSystem, SONAX и други .
Технологично време за полиране на колаСтандартно полирането отнема 8-10 часа. за прецизното извършване на операцията.
Етапи на полиранетоПроцедурата включва: измиване и подсушаване на автомобила, обезмасляване и полиране,
Ценови диапазони в зависимост от типа автомобил и състоянието на боята Машинно полиране на лек автомобил и ван: от 300 лв. Машинно полиране на джип: от 400 лв. Машинно полиране на бус: от 500 лв. Полиране на мотоциклети и камиони: след оглед. Полиране на лодки, джетове и други: след оглед.

Често задавани въпроси