Polirane.net

Полиране на стопове

полиране на стопове

Полиране на стопове

Ако се съмнявате … Стоповете могат да бъдат полирани. Понякога дори е необходимо.

Полирането на стоповете се извършва, когато са замъглени или пожълтели или за да бъдат отстранени дефекти или драскотини по тях, причинени от някакви инциденти с автомобила.

Като начало измийте и подсушете добре стоповете.

В случай на дълбоки драскотини, свалете стоповете. В други случаи – покрийте ги  с хартия или маскираща лента.

Нашето желание е стоповете да излъчват добра светлина на пътя

Прозрачността им определено влияе върху светлинния лъч. Когато стопът е прозрачен, лъчът не се пречупва и свети по предназначение. Ако обаче стопът е замъглен, тогава светлината е недостатъчна.

Искаме стоповете на автомобила ни да изглеждат като нови.

Както добре и да изглежда Вашият автомобил, ако стоповете са мътни, това веднага ще промени цялата му визия.

Три етапа в процеса на полиране на стоповете:

Първи етап.

Прилага се при дълбоки драскотини. Повърхността на стопа се обработва с абразивен материал с различна абразивност. Всеки следващ материал премахва ефектите от предишния. След последната обработка повърхността на фара трябва да бъде равномерна. Напълно са достатъчни 2-3 минути за обработка на всяка позиция.

Препоръка. Изборът на вида абразивен материал зависи от щетите. Ако драскотините са плитки, можете веднага да започнете с по-малко абразивна шкурка.

Добре е повърхността на стоповете да се овлажни с вода по време на обработката

Втори етап.

Обработка на повърхността с полиращи пасти. Повърхността на стопа е обработена с абразивни полиращи пасти с различни способности за рязане. След обработка с пасти се отстранява матовия изглед, както и остатъчните малки повреди и микропукнатини.

Трети етап. Окончателно полиране на стопове

Полиране на стопове резултат

На този етап можете да използвате мека кърпа от кадифе или микрофибър. Целта е да се премахнат остатъците от полираща паста и други следи от обработка. В този случай ще можете да оцените качеството на извършената работа и, ако е необходимо, да повторите отново.

Необходимост от полиране на стопове Този процес е необходим, когато стоповете са замърсени или захабени. Освен това полирането отстранява драскотини и дефекти по стоповете. Свалянето на стоповете не винаги е необходимо за да се извърши полирането. 
Ползи от полирането на стоповете Необходимо е стоповете да излъчват възможно най-добра светлина. Прозрачността им е определящ фактор за това. Освен това, полирането на стоповете допринася за поддържането на добра визия на автомобила. 
Етапи в процеса на полиране Първи етап – прилага се при дълбоки драскотини. Обработка с абразивен материал. Втори етап – обработка на стоповете с полиращи пасти. Трети етап – окончателно полиране на стоповете. 
Честота на полиране на стопове Стоповете имат нужда от полиране. Не е необходимо този процес да се извършва често, поради слабия им контакт с прахови частици. Въпреки това полирането на стоповете помага за добра по-добра сигнализация. 

Вижте повече за услугата ни полиране на джанти.