Polirane.net

Полиране на фарове

полиране на фарове

Полиране на фарове на автомобила

Инструкции за полиране на фарове.

Полирането на фаровете се извършва в случаи на замъгляване, пожълтяване или за отстраняване на дефекти и драскотини, произтичащи от малки аварии и инциденти.

Преди самото полиране, фаровете трябва да бъдат добре измити и подсушени.

В случай на дълбоки драскотини, фаровете трябва да бъдат свалени от превозното средство. В други случаи е достатъчно повърхностите на автомобила, прилежащи към фара (ръбове на бронята, калниците, решетката на радиатора) да бъдат покрити с хартия или маскираща лента.

Процесът на полиране на фаровете обикновено се извършва на три етапа:

  • Първи етап. Обработка на повърхността на фаровете.

Използва се в случаи с дълбоки драскотини. Повърхността на фара се обработва с различен по вид абразивен материал (шкурка). Всеки следващ материал премахва ефектите от предишния. След последната обработка повърхността на фара трябва да бъде равномерно матова. Като цяло са достатъчни 2-3 минути за обработка на всяка позиция.

Непременно овлажнявайте с вода повърхността на фара по време на обработката (по този начин отмивате микрочастици от пластмаса и абразив).

  • Втори етап. Обработка на повърхността с полиращи пасти.

Повърхността на фара се обработва с абразивни полиращи пасти с различни способности на полиране. След обработка с пасти се отстранява матовостта, както и остатъчните малки повреди и микропукнатини.

Препоръка: за цялостна обработка се използва полираща машина и подложка от пяна гума W 7000 (200mm) / W 7006 (165mm). Повърхността на фара се обработва с равномерни застъпващи се движения.

Препоръка: за цялостна обработка се използва машина за полиране и подложка от порест каучук W 9000 (200mm) / W 9006 (165mm). Повърхността се обработва с равномерни припокриващи се движения.

  • Трети етап. Окончателно полиране на фаровете.

Защитни покрития за полиране на фарове

На този етап можете се използва мека кърпа от кадифе или микрофибърна салфетка.

Целта е да се премахнат остатъците от полираща паста и други следи от обработка. В този случай ще може да бъде оценено качеството на извършената работа и, ако е необходимо, да се повтори процедурата за полиране.

Полирането на фаровете е завършено. Остава да бъдат инсталирани фаровете на оригиналните им места, ако са били извадени от колата, или да бъде премахната лентата, с която са били облепени, за да бъде чиста колата.

Вижте повече за услугата ни полиране на джанти.

ЦениВ зависимост от състоянието на фаровете.
Ползи при полиране на фаровеПо-добра осветеност на пътя и по-добър вид.
Време за изпълнение на полиранетоДо 2 часа на фар.
Важно е да знаетеПреди процеса фаровете трябва да бъдат добре почистени.

Често задавани въпроси