Polirane.net

Почистване на кожени салони

Почистване на кожени салони

Съвети за почистване и изпиране на седалки от естествена кожа

Почистване на кожени салони. За да избегнете неприятни изненади, седалките от естествена кожа трябва да се мият с продукти, специално създадени за този материал. Обикновената сапунена вода може да остави петна, както и да напука кожата.

За по-добро почистване е нужно да закупите продукт, предназначен за определен тип кожа, или да използвате универсално почистващо средство за всички типове кожа.

Препарати за почистване на кожени салони

Обикновено почистващите препарати за почистване на кожени салони се предлагат под формата на крем. Този крем трябва се нанася върху кърпа от микрофибър и се втрива внимателно в кожата с кръгови движения, докато се абсорбира. След това продуктът се оставя да изсъхне – това обикновено отнема няколко часа. За да изглежда кожата привлекателна, след почистване трябва да използвате крем за оттенъци, който ще придаде насищане на цвета.

Ако тапицерията на седалките на колата Ви е от велур или плат, почистването става с подходящ аерозолен почистващ препарат. Съдържанието му се напръсква върху повърхността на материала и се втрива в него с кърпа от микрофибър. След няколко минути, когато продуктът се абсорбира в тъканта, е необходимо повърхността да се третира с четка или гъба, особено на места, където има петна. Велурената тапицерия се почиства с мека четка, а дамаската – с твърда.

Излишният препарат може да се отстрани с плътна памучна кърпа, напоена с вода и изцедена добре.

Препарати за почистване на кожени салониПри почистването на кожа подборът на препарат е от огромно значение, за да не се навреди на тапицерията. Може да използвате крем или аерозолен почистващ препарат, който се нанася с микрофибърна кърпа. Петната се третират с четка или гъба. 
Почистване под налягане Впръскването на препарат под налягане изкарва мръсотията от порите на кожата. Така тя остава свежа и почистена като са премахнати и  невидимите замърсявания.
Ползи след почистване на кожени салони Освен премахване на упорити петна, правилното почистване ще омекоти естествената кожа и ще ѝ придаде блясък. Ще се отървете също и от праховите частици и миризмите. 
Редовно почистванеЗа най-добра грижа почиствайте ежемесечно и правете дълбоко почистване пред 3-4 месеца. Така ще удължите живота на тапицерията и ще запазите цветовете на салона. 
Поддръжка на кожени салониСлед основно почистване на кожените седалки се нанася балсам, омекотител и защитен крем за кожа. Тези препарати ще запазят качеството на кожата и ще придадат естествен блясък и мекота. 

Вижте повече за услугата ни пране на тапицерия.