Polirane.net

Пране на таван

пране на таван

Пране на таван

Пране на таван е изцяло ръчна операция която подновява плата или алкантарата и гарантира неговата цялост след третирането му.

С течение на времето таванът на автомобила престава да радва собственика със своята чистота и свежест. Образуват се прах, петна, и затова е важно да почистваме, изпираме тавана, както и цялата тапицерия.

Колата се нуждае от химическо чистене на всеки 2-3 години. Тази процедура е особено необходима, ако сте закупили употребявана кола на вторичния пазар.

Можете да спестите пари и да постигнете ефективен резултат, като сами почистите зацапания таван на автомобила. Да премахване на петна и стари замърсявания с помощта на специални професионални продукти. Нека да разберем какви продукти са подходящи за химическо чистене на тавана на автомобила със собствените ни ръце.

Най-разпространеното почистване / пране на тавана е почистването с пяна и спрейове

Лесно е да използвате такива продукти: трябва да нанесете пяна, да втриете тъканта с четка, да изчакате десет минути и да изплакнете. Пяната издърпва невероятно количество мръсотия от тъканта, дори и стари петна, от преди една година. Разбира се, евтините препарати за отстраняване на петна не са в състояние да се справят с всички петна, но качествените продукти ще помогнат да се отървете от петната и таванът да придобие свеж и чист вид.

За удобство разделяме тавана на 4-5 зони, които ще обработваме последователно. Разклатете спрея с продукта и нанесете пяната равномерно и изцяло върху цялата зона, която трябва да се почисти.  Според инструкциите изчакваме пет до шест минути, докато химически активните компоненти изтеглят мръсотията и съберете цялата пяна с микрофибърна кърпа. Микрофибърът трябва да е в бяло, така че да не цапа повърхността на тавана при контакт с химическа пяна.

Пяната се събира с леки движения в една посока, например от предното стъкло към задната част. Не търкайте веществото във всички посоки със салфетка, за да не повредите плата на тавана. Модерният плат за тавани може да бъде много деликатен, затова внимавайте да не го повредите.

Ползи от пране на таван на вашия автомобил

Таванът може да задържа прах, мръсотия и петна от никотинПрането възстановява първоначалния вид на тавана, което прави интериора на автомобила по-привлекателен.
Чистият таван намалява неприятните миризми и алергените, осигурявайки по-здравословна среда за пътуващите.Редовната грижа за интериора, включително тавана, поддържа стойността на автомобила при евентуална продажба.

Вижте повече за услугата ни пране на автомобилни седалки.