Polirane.net

Полиране на автомобил

полиране на автомобили

Полирането е важна част от поддръжката на автомобила

Полирането е важна и неразделна част от перфектният външен, а от части и вътрешен вид на вашия автомобил. Това е сложна операция, при която за постигане на необходимите резултати се изисква дългогодишен опит и професионализъм!

На второ,но също така важно място са машините, консумативите и препаратите които се използват за постигане на ефекта, който ще промени изцяло облика на автомобила!

В зависимост от вида на боята върху която въздействаме (било то металик или акрил ) се използват няколко вида машини, гъби, микрофибъри,пасти и политури.

Лаковото или акрилното покритие на всеки автомобил е уникално поради няколко причини. Това са покрития на различни производители оригинално заводски боядисани детайли или пребоядисвани такива, както и колко годишна е боята на даденият автомобил.

В зависимост от тези показатели, се избира начина по който ще бъде третиран автомобила.

Избираме определен вид машина, която е най подходяща за качеството, състоянието, нивото и овреждането на боята. Машините биват орбитални и ексцентрични, като те имат различни големини и параметри на действия. Всичко това определя използването на цялата гама консумативи (гъби, четки, пасти, политури и т.н.)

Казаното до тук се отнася и за детайли, които се намират в интериорната част на автомобила – малки детайли с лаково, алуминиево или пластмасово покритие, дисплеи и километражни табла.

Технология за полиране на автомобил

Полиране на автомобил и неговата каросерията не само придава на автомобила вид на нов автомобил, но и премахва малките повреди, драскотини, които може да са се появили, както и отстранява най-малките неравности на боядисването.

Полирането на автомобила защитава повърхността му от външни нежелани въздействия.

Върху лаковото покритие много лесно може да се образуват микропукнатини и малки видими дефекти. Чрез тях в метала навлизат агресивни вещества, които причиняват, в началото незабележим, процес на корозия. Корозията постепенно се разраства и когато собственикът забележи дефектите, тогава вече е наложителна, така да се каже, хирургическата намеса.

Ще е необходимо да вложите доста средства за локализиране и спиране на процеса на корозия , за възстановяване на лаковото покритие. Следователно полирането е и превенция на защитата на каросерията.

Висококачественото полиране не се извършва на един път. Целият процес на полиране се разделя на няколко етапа:

  1. Оценка на състоянието на лаковото покритие на боята, идентифициране и оценка на дефектите;
  2. Отстраняване на грубите дефекти – шлайфане на боята с помощта на фина абразивна шкурка (премахване на микрослоя на боядисване);
  3. Възстановяване на боята – полиране на каросерията на автомобила с абразивна паста (регенеративно полиране);
  4. Усилване на блясъка и защита на каросерията – полирането се извършва с неабразивна паста (защитно полиране).
Полиране на автомобил
След професионално полиране, резултатът е налице!

За любителите на автомобили

полирането е задължително, когато се обръща по-детайлно внимание на външния вид. От друга страна, за повечето собственици, тази стъпка бива пренебрегната и е заменена с ползването на вакса и уплътнители, но това е далеч от най-полезното нещо, което може да се направи при поддръжка на безупречния естетически вид на превозното средство.

Всъщност ваксата е истинската работна сила в този процес . Дори ако се използват защитните керамични покрития, боята, полирана до съвършенство, отново е жизненоважна, тъй като това може да издържи до няколко години. Следователно поставеният слой ще бъде запечатан за определен период от време и то трябва да бъде в отлично състояние, след което се налага да е полирано правилно. Нищо не е по-лошо от запечатването на боя, която е мъглива, окислена и пълна със следи, останали от леки удрасквания.

Ваксата и покритията действат като щит

предназначен да поеме лошото въздействие на елементите от околната среда, така че повърхността на боята отдолу да остане непокътната. Полиращите средства поддържат и удължават живота на боята с след еднократно нанасяне и премахват упоритите замърсявания, които са устойчиви при обикновено почистване. Също така, с този метод се премахва и окислената (остарялата) боя и се отстраняват повърхностни драскотини от всякакъв тип. Освен това по този начин боята ще бъде подобрена, така че изсъхването, напукването и олющването ѝ да се случват значително по-трудно.

При наличието на тези знания е лесно да се разбере защо на полирането трябва да се обърне значително внимание, кагато ще се правят по-детайлни промени на автомобила. Поддръжката на автомобила е едно звено, което постоянно се развива. Полиращите машини с двойно действие могат да бъдат закупени от всеки, още от 90-те и всеки, независимо дали е професионалист или любител, би могъл сам да извърши тази процедура. Естествено, доверието към човек, който има опит в сферата е пътят към постигането на най-добрите резултати.

Вижте и другата ни услуга за полиране на джанти.

Бихме искали да отговорим и на някои често задавани въпроси на наши клиенти свързани с полирането на автомобила!

Често задавани въпроси

Това е въпрос на който отговаряме по следният начин: Всеки автомобил е уникален сам по себе си, както споменахме в текста по горе, състоянието на автомобила определя и нашият личен подход. Строго индивидуален е начина, по който ще въздействаме върху Вашият автомобил, за да осъществим най-добро полиране и получим най-добрият резултат!

Ние използваме пасти и аксесоари на няколко от водещите производители в Света. Например: Кар Систем, Сонакс, Три М, Фарекла и други. Използването на различни фирми и модели гарантира най точното решение за полирането на Вашият автомобил. Както вече споменахме – степен на увреждане, меки или твърди лакове, драскотини или други физически наранявания, металици или акрилни бои, дори цвета на Вашият автомобил!

Ефекта от полирането не е временен като ефекта от така нашумелите керамични нано и други подобни продукти с които се лустрира автомобила! При машинното полиране, комбинацията от машини, различни видове гъби и политури, дори абразивни материали, отнемат микрони от горния (захабен, надраскан или повреден) слой на лаковото покритие! Поради тази причина боята става като нова, а в някои случаи дори по добра! Полирането прави Вашия автомобил уникален!