Polirane.net

Почистване на кожени салони

Почистване на кожени салони

Съвети за почистване и изпиране на седалки от естествена кожа

Почистване на кожени салони. За да избегнете неприятни изненади, седалките от естествена кожа трябва да се мият с продукти, специално създадени за този материал. Обикновената сапунена вода може да остави петна, както и да напука кожата.

За по-добро почистване е нужно да закупите продукт, предназначен за определен тип кожа, или да използвате универсално почистващо средство за всички типове кожа.

Препарати за почистване на кожени салони

Обикновено почистващите препарати за почистване на кожени салони се предлагат под формата на крем. Този крем трябва се нанася върху кърпа от микрофибър и се втрива внимателно в кожата с кръгови движения, докато се абсорбира. След това продуктът се оставя да изсъхне – това обикновено отнема няколко часа. За да изглежда кожата привлекателна, след почистване трябва да използвате крем за оттенъци, който ще придаде насищане на цвета.

Ако тапицерията на седалките на колата Ви е от велур или плат, почистването става с подходящ аерозолен почистващ препарат. Съдържанието му се напръсква върху повърхността на материала и се втрива в него с кърпа от микрофибър. След няколко минути, когато продуктът се абсорбира в тъканта, е необходимо повърхността да се третира с четка или гъба, особено на места, където има петна. Велурената тапицерия се почиства с мека четка, а дамаската – с твърда.

Излишният препарат може да се отстрани с плътна памучна кърпа, напоена с вода и изцедена добре.

Вижте повече за услугата ни пране на тапицерия.